GARAM
Garam bukanlah penyebab penyakit, malah obat yang paling mujarab SEANDAINYA dimakan dengan cara yang benar.
GARAM TIDAK BOLEH DIMASAK ! Kesalahan kita (kebanyakan orang Melayu) ialah memasak garam. Krn memasukkan garam kedalam masakan ketika minyak atau air sedang MENDIDIH/PANAS. Cara begitu akan menyebabkan garam menjadi racun/toksin ...
Garam bahasa saintifiknya adalah sodium chloride.
Jika garam dimasak dengan cara diatas, itu akan menyebabkannya ber-asid dan membahayakan kesehatan serta mengundang pelbagai penyakit.
Cara yang betul penggunaan garam:
● Manfaat Pertama: - Masaklah makanan yang dimasak sehingga SELESAI.
Contoh: Kare Ikan - Kemudian masukkan garam dalam masakan tadi serta campurkan apabila airnya berangsur hangat. Aduk air garam dlm mangkuk kecil lalu tuangkan kedalam kuah.
● Manfaat kedua: - Masak makanan tanpa garam !
Selagi makan, sediakan semangkuk garam dan taburkan diatas makanan yang ingin dimakan mengikuti tahap selera masing2.
GARAM IALAH MINERAL!!
- Kelebihannya antara lain ialah: * mengobati LEBIH dari 70 penyakit serta seseorang itu tidak akan mati dalam keadaan mati mendadak.
Sebarkan bila anda ingin semua orang menjadi sehat.
Artikel keren lainnya:
Belum ada tanggapan untuk "Garam"
Post a Comment